Jahodové gazpacho s mátou a meduňkou zpět

Ingredience:
jahody + na ozdobení250 gmáta3 - 4 lístkymeduňka3 - 4 lístky
vanilkový extrakt5 - 6 kapekvoda5 lžicsměs ovoce (maliny, ostružiny, rybíz) + na ozdobení70 g
med1 - 2 lžícepomerančová šťáva100 mllimetka1/2 lžičky
citron1/2 lžičkysmetanový sýr na ozdobení2 lžičky
jahody + na ozdobení 250 g, máta 3 - 4 lístky, meduňka 3 - 4 lístky, vanilkový extrakt 5 - 6 kapek, voda 5 lžic, směs ovoce (maliny, ostružiny, rybíz) + na ozdobení 70 g, med 1 - 2 lžíce, pomerančová šťáva 100 ml, limetka 1/2 lžičky, citron 1/2 lžičky, smetanový sýr na ozdobení 2 lžičky

Příprava

Venku nádherně, vyloženě letní počasí. Doma velká mísa jahod a já se synem ležíme s angínou. Proto jsem se rozhodla, že si to marodění prostě zpříjemníme. Brouzdala jsem po netu a narazila jsem na recept na studenou, jahodovou polévku. To jsme potřebovali. Trochu jsem si jej upravila a přísun vitamínů byl dokonale zajištěn.

Cca 200g jahod si očistíme a nakrájíme do kastrolku, přidáme vodu, vanilkový extrakt a lístky máty a meduňky. Krátce svaříme a necháme vychladnout. Poté si vymačkáme šťávu z pomeranče, přilijeme ji ke zchladlé jahodové směsi a přidáme i další ovoce (maliny, ostružiny, rybíz) a zbytek jahod. Podle potřeby můžeme (nemusíme) osladit medem a na závěr zakápneme šťávou z citrónu a limetky. Vše pomixujeme dohladka tyčovým mixérem. Konzistence záleží na nás, pokud chceme tekutější, můžeme přidat vodu nebo pomerančovou šťávu. Rozdělíme do misek či skleniček a na závěr dozdobíme ovocem, mátou a lžičkou smetanového sýra.

2016-06-27 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu apetitonline.cz.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI