Ingredience: | |||||
jahody + na ozdobení | 250 g | máta | 3 - 4 lístky | meduňka | 3 - 4 lístky |
vanilkový extrakt | 5 - 6 kapek | voda | 5 lžic | směs ovoce (maliny, ostružiny, rybíz) + na ozdobení | 70 g |
med | 1 - 2 lžíce | pomerančová šťáva | 100 ml | limetka | 1/2 lžičky |
citron | 1/2 lžičky | smetanový sýr na ozdobení | 2 lžičky |
Venku nádherně, vyloženě letní počasí. Doma velká mísa jahod a já se synem ležíme s angínou. Proto jsem se rozhodla, že si to marodění prostě zpříjemníme. Brouzdala jsem po netu a narazila jsem na recept na studenou, jahodovou polévku. To jsme potřebovali. Trochu jsem si jej upravila a přísun vitamínů byl dokonale zajištěn.
Cca 200g jahod si očistíme a nakrájíme do kastrolku, přidáme vodu, vanilkový extrakt a lístky máty a meduňky. Krátce svaříme a necháme vychladnout. Poté si vymačkáme šťávu z pomeranče, přilijeme ji ke zchladlé jahodové směsi a přidáme i další ovoce (maliny, ostružiny, rybíz) a zbytek jahod. Podle potřeby můžeme (nemusíme) osladit medem a na závěr zakápneme šťávou z citrónu a limetky. Vše pomixujeme dohladka tyčovým mixérem. Konzistence záleží na nás, pokud chceme tekutější, můžeme přidat vodu nebo pomerančovou šťávu. Rozdělíme do misek či skleniček a na závěr dozdobíme ovocem, mátou a lžičkou smetanového sýra.
Inspirovala jsem se na webu apetitonline.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI