Jahodové řezy s bílou čokoládou zpět

Těsto:
žloutek6 ksmoučkový cukr200 gvlažná voda6 lžic
olej1 lžícepolohrubá mouka200 gkakao dle chuti
bílek6 kszavařenina dle potřebyjahody dle potřeby
bílá čokoláda3 ksželatina1 kszakysaná smetana2 kelímky
bílý jogrut1 kelímeksmetana1 kelímekcukr dle chuti
granko dle chuti
žloutek 6 ks, moučkový cukr 200 g, vlažná voda 6 lžic, olej 1 lžíce, polohrubá mouka 200 g, kakao dle chuti, bílek 6 ks, zavařenina dle potřeby, jahody dle potřeby, bílá čokoláda 3 ks, želatina 1 ks, zakysaná smetana 2 kelímky, bílý jogrut 1 kelímek, smetana 1 kelímek, cukr dle chuti, granko dle chuti

Příprava

Super letní osvěžení se sezonním ovocem....

Připravíme si těsto tak, že vyšleháme 6 žloutků s cukrem do hladké pěny. Postupně přišleháváme vodu a olej. Nakonec zamícháme směs z kakaa mouky a sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu. Pečeme asi na 180°C . Pak si připravíme náplň. Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní. Dle návodu si připravíme želatinu, kterou pak přidáme do rozpuštěné čokolády, přimícháme zakysané smetany, jogurt a vyšlehanou klasickou smetanu ke šlehání. Podle chuti můžeme dosladit. Vychladlý korpus namažeme zavařeninou, poklademe půlkami jahod, zalijeme směsí a posypeme grankem. Necháme ztuhnout a můžeme krájet.

2014-04-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI