Těsto: | |||||
vejce | 4 ks | cukr moučka | 180 g | olej | 100 ml |
mléko | 200 ml | polohrubá mouka | 250 g | ||
Krém: | |||||
mléko | 800 ml | jahodový puding | 2 balíčky | změklé máslo | 2 lžíce |
cukr | 2 lžíce | tvaroh | 1 vanička | jahody | dle potřeby |
Želatina: | |||||
dortové želé červené | 2 balíčky | voda | 400 ml | cukr | 5 lžic |
jahodové aroma | 1 kapka |
Na sobotní oslavě nesmělo chybět i něco sladkého. Jahodové řezy byla správná volba. Ani né moc sladké, hlavně né máslový krém, takže svěží pudingovo-tvarohová náplň. A řezy měly úspěch.
Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou plech o rozměru 38x30 cm (hloubka je 4cm). Poté si předehřejeme troubu na 180C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh. Poté si vyšleháme 4 žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme “do růžova”, zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.
Krém si připravíme zcela jednoduše. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, změklé máslo, pudingové prášky a uvaříme hustý puding. Do horkého pudingu vmícháme jeden tvaroh a poté ihned natřeme na upečený korpus.
Nakonec jen ozdobíme jahodami nakrájenými na plátky a zalijeme želatinou (želatinu jsem od doby varu nechala 1 minutu povařit a ještě horkou natírala a lila na ovoce). Plech s připraveným dezertem uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit. Před podávání nakrájíme řezy a můžeme servírovat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI