Jahodovo-ostružinový skleničkový dezert s krémem z mascarpone, Lotuskami a zakysanou smetanou zpět

Ingredience:
jahody dle potřebyostružiny dle potřebysušenky Lotus dle potřeby
mascarpone1 kelímekzakysaná smetana1 kelímekcukr dle chuti
směs oříšků dle chutibazalka nebo meduňka dle chuti
jahody dle potřeby, ostružiny dle potřeby, sušenky Lotus dle potřeby, mascarpone 1 kelímek, zakysaná smetana 1 kelímek, cukr dle chuti, směs oříšků dle chuti, bazalka nebo meduňka dle chuti

Příprava

Dnes byl den dětí a i když jsme s dětmi slavili průběžně už dva předchozí víkendy na akcích pro děti, ani dnes nesměla ještě chybět alespoň mlska a přípitek s dětským šampáněm.
Opět jsem připravila oblíbený skleničkový dezert - tentokrát s jahodami a ostružinami.
Na dno skleničky nalámeme sušenky. Na sušenkovou vrstvu navrstvíme krém - nejprve rozmixujeme jahody s ostružinami, poté přidáme kelímek mascarpone, zamícháme a případně dochutíme cukrem. Na tuto vrstvu naklademe čerstvé jahody a ostužiny, nakonec dáme zakysanou smetanu, kterou dozdobíme čtvrtkami jahod, ostružinou, nasekanými oříšky a lístečkem meduňky nebo bazalky.
2015-06-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI