Jahodovo-rebarborová zmrzlina zpět

Ingredience:
jahod250 grebarbora1 kskokosové mléko400 g
javorový sirup2 - 3 lžíce
jahod 250 g, rebarbora 1 ks, kokosové mléko 400 g, javorový sirup 2 - 3 lžíce

Příprava

Konečně je léto. Přesně to období na které každý rok nedočkavě čekám už od ledna. Nevím jak Vám, ale mně se většinou v horkých dnech moc jíst nechce, a tak to dopadne, že se většinou najím až večer (vím, že je to špatně a výživový poradce by mě rozhodně nepochválil! :-D). Tudíž, pokud chci jíst, tak mám chuť jenom na zmrzlinu.

Tato jahodovo-rebarborová zmrzlina nebo spíš dřeň je naprosto úžasná, osvěžující, jemně kyselkavá a to mi mooc chutná. Pokud si ji ještě zalijete javorovým sirupem, budou se Vám dělat boule za ušima, to mi věřte.

Zmrzlina/dřeň je bezlepková, bez laktózy, paleo a veganská a samozřejmě je také velmi zdravá. Ještě váháte?

1. Jahody omyjte, očistěte, zbavte stopky a nakrájejte je na menší kousky, které vhoďte do vyšší úzké nádoby (nejlépe od tyčového mixéru).

2. Rebarboru take omyjte a očistěte, nakrájejte ji na menší kostky a také ji dejte do nádoby od tyčového mixéru.

3. Jahody a rebarboru zalijte kokosovým mlékem a přidejte javorový sirup.

4. Vše důkladně pomocí tyčového mixéru rozmixujte.

5. Rozmixovanou směs přelijte do nerezové misky a dejte do mrazáku na 5 hodin zmrznout.

6. Před podáváním 20 – 30 minut předem misku z mrazáku vyndejte a nechte zmrzlinu povolit.

7. Poté zmrzlinu přendejte do mističek a zalijte ji ještě javorovým sirupem.

2015-08-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostoslava
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI