Jahodovo-rybízová zmrzlina zpět

Ingredience:
jahody600 gčervený rybíz2 hrtijavorový sirup dle chuti
jahody 600 g, červený rybíz 2 hrti, javorový sirup dle chuti

Příprava

Sluníčko nám krásně hřeje a je třeba se trošku ochladit. Na domácí zmrzlině je výhoda, že víte, co si do ní dáte. Žádná zahušťovadla, přidané látky, čisté ovoce. Já potřebovala uvolnit místo v mrazáku a zužitkovat loňské jahody a rybíz. Měla jsem tím pádem práci ulehčenou a zmrzlinku téměř hotovou.

Zmrzlé jahody si dáme do vyšší nádoby společně s rybízem, necháme chvíli povolit, případně pokud máte výkonný mixér, lze využít i ten. 

Vše společně našleháme tyčovým mixérem. Udělá se nám díky zmrzlému ovoci krásně krémová konzistence. Následně pokud je třeba, přisladíme, já trošku musela. Pokud máte ovoce čerstvé, dejte jej buď zmrznout a nebo čerstvé rozmixujte, dejte na 1 hodinu do mrazáku, našlehejte a ještě jednou či vícekrát opakujte. Hlídejte konzistenci, ať vám úplně zmrzlina nezmrzne, případně nechte krátce povolit. Krémovou konzistenci dělá opakované našlehání. My jsme část snědli jen tak v pohárkách a zbytek nacpali do tvořítek na nanuky. 

Přeji příjemné jahodové ochlazení.

2018-06-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI