Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 250 g | cukr krupice | 200 g | prášek do pečiva | 1 balíček |
vejce | 3 ks | smetana | 500 ml | jahody | dle potřeby |
Na zahrádce už sklízíme jahůdky a děti se radují. Včera si Vendulka přála upéct "buchtíka s jahůdkama". Tak jsem upekla bublaninu. Jelikož u nás nemáme rádi "suché dusivky", tak volba byla jasná...
Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, zamícháme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a na těsto naklademe jahody. Pečeme při 175°C asi 20–25 minut. Nakonec zlehka posypeme cukrem.
Recept na bublaninu je uveden na plech o velikosti 38 x 30 cm. Pokud chcete upéct v kulaté formě (vnitřní průměr 26 cm), jako já na obrázku, tak musíte upéct z poloviční dávky ingrediencí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI