Jahodovo-šlehačková bublanina zpět

Ingredience:
polohrubá mouka250 gcukr krupice200 gprášek do pečiva1 balíček
vejce3 kssmetana500 mljahody dle potřeby
polohrubá mouka 250 g, cukr krupice 200 g, prášek do pečiva 1 balíček, vejce 3 ks, smetana 500 ml, jahody dle potřeby

Příprava

Na zahrádce už sklízíme jahůdky a děti se radují. Včera si Vendulka přála upéct "buchtíka s jahůdkama". Tak jsem upekla bublaninu. Jelikož u nás nemáme rádi "suché dusivky", tak volba byla jasná...

Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, zamícháme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a na těsto naklademe jahody. Pečeme při 175°C asi 20–25 minut. Nakonec zlehka posypeme cukrem.

Recept na bublaninu je uveden na plech o velikosti 38 x 30 cm. Pokud chcete upéct v kulaté formě (vnitřní průměr 26 cm), jako já na obrázku, tak musíte upéct z poloviční dávky ingrediencí.

2016-06-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI