Jahodovo-šlehačková bublanina zpět

Ingredience:
polohrubá mouka250 gcukr krupice200 gprášek do pečiva1 ks
vejce3 kssmetana (nebo 250ml mléka + 250ml smetana)500 mljahody dle potřeby
polohrubá mouka 250 g, cukr krupice 200 g, prášek do pečiva 1 ks, vejce 3 ks, smetana (nebo 250ml mléka + 250ml smetana) 500 ml, jahody dle potřeby

Příprava

Píšete mi o jednoduchou a tu nejlepší bublaninu. Tak tady je ta má TOP, která je lehká jako pírko, přesto vláčná, málo těsta, ale hodně jahůdek a jako bonus jednoduchá, rychlá na přípravu. Prostě žádný buchtík, po kterém se práší od pusy.

Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, zamícháme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a na těsto naklademe jahody. Pečeme při 175°C asi 20–25 minut. Nakonec zlehka posypeme cukrem.

Recept na bublaninu je uveden na plech o velikosti 38 x 30 cm. Pokud chcete upéct v kulaté formě (vnitřní průměr 26 cm), tak musíte upéct z poloviční dávky ingrediencí.

VENDY TIP! Pokud máte rádi kakaové těsto, tak přidejte do půlky těsta 2 lžíce kakaa.

2017-06-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI