Těsto: | |||||
červené Bebe sušenky | 260 g | máslo | 150 g | ||
Náplň: | |||||
mascarpone | 500 g | tučný tvaroh | 150 g | moučkový cukr | 150 g |
vejce + 1 žloutek | 3 ks | vanilkový extrakt | 2 lžičky | hladká mouka | 2 lžíce |
Na ozdobení: | |||||
ořechy | 4 hrsti | jahody (já dala mražené, ale lepší budou čerstvé) | 120 g |
Částečně jako na oslavu k příležitosti složení zkoušek v autoškole, jsem pekla pro drahouše svůj první povedený cheesecake.
Jak na to:
Bebe sušenky rozdrtíme na naprosto jemný prášek - nejlépe se pracuje s ponorným mixérem.
K sušenkové mouce přidáme máslo a prsty zpracujeme do sebe.
Vymažeme si klasickou dortovou formu máslem a vysypeme hrubou moukou.
Hrubé "těsto" natlačíme na formu tak, aby bylo všude přiměřeně silné a rovnoměrně roztažené.
Dáme na chvíli odležet do ledničky.
Ušleháme mascarpone s tvarohem a cukrem.
Po jednom přidáváme vejce a žloutek a stále šleháme.
Přidáme mouku a extrakt a pomalu došleháme.
Vyndáme z lednice připravené těsto a vlijeme dovnitř tvarohovou směs.
Předehřejeme troubu na 180°C, na dno trouby připravíme kastrůlek s horkou vodou, která bude v troubě udržovat vlhkost a nedovolí moučníku popraskat.
Nakrájíme na jemné kousky ořechy i jahody a posypeme jí vršek připraveného cheesecaku.
Vložíme do trouby a pečeme 40 minut bez otevření trouby!!!
Po čtyřiceti minutách troubu vypneme, ale koláč pořád necháme vevnitř "dojet".
Sem tam otevřeme troubu a vypustíme ven přebytečné páry.
Asi po 30 minutách otevřeme dvířka trouby a ještě tak 10 - 15 minut necháme ležet vevnitř.
Po dané době koláč z trouby vyndáme. Až bude chladný, vložíme ho na 3 - 4 hodiny do lednice. Ideální je ovšem nechat chladit třeba přes noc.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI