Jahodový chlebíček s džusem a brusinkami zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka2 hrnkyjedlá soda2 lžičkytřtinový cukr1 hrnek
máslo4 lžícevejce1 kspomerančový džus1 hrnek
strouhaná pomerančová kůra1 lžícenasekané brusinky1 hrnektuk na vymazání formy
jahody10 ks
hladká špaldová mouka 2 hrnky, jedlá soda 2 lžičky, třtinový cukr 1 hrnek, máslo 4 lžíce, vejce 1 ks, pomerančový džus 1 hrnek, strouhaná pomerančová kůra 1 lžíce, nasekané brusinky 1 hrnek, tuk na vymazání formy, jahody 10 ks

Příprava

Jahod se urodilo hodně, tak každý den zkoušíme, co všechno s nimi můžeme připravit za dobrotu.

Mouku smícháme se sodou, cukrem a solí a zpracujeme v míse se změklým máslem. Vmícháme džus, brusinky a kůru. Těsto zlehka nalijeme do formy srnčího hřbetu a vmáčkneme do těsta celé jahody. Dáme péci do trouby na 180 stupňů na dobu 35 minut dozlatova. Moučník po upečení necháme chladnout na mřížce, posypeme cukrem a vychladlý podáváme. Moučník je rychlý a chutný.

2016-06-06 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte chlebíček do jedné formy na srnčí hřbet

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI