Ingredience: | |||||
hladká špaldová mouka | 2 hrnky | jedlá soda | 2 lžičky | třtinový cukr | 1 hrnek |
máslo | 4 lžíce | vejce | 1 ks | pomerančový džus | 1 hrnek |
strouhaná pomerančová kůra | 1 lžíce | nasekané brusinky | 1 hrnek | tuk | na vymazání formy |
jahody | 10 ks |
Jahod se urodilo hodně, tak každý den zkoušíme, co všechno s nimi můžeme připravit za dobrotu.
Mouku smícháme se sodou, cukrem a solí a zpracujeme v míse se změklým máslem. Vmícháme džus, brusinky a kůru. Těsto zlehka nalijeme do formy srnčího hřbetu a vmáčkneme do těsta celé jahody. Dáme péci do trouby na 180 stupňů na dobu 35 minut dozlatova. Moučník po upečení necháme chladnout na mřížce, posypeme cukrem a vychladlý podáváme. Moučník je rychlý a chutný.
Z uvedených surovin připravíte chlebíček do jedné formy na srnčí hřbet
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI