Ingredience: | |||||
lískové ořechy | 150 g | kokos strouhaný | 30 g | datle | 90 g |
jahody | 285 g | keše ořechy | 150 g | javorový sirup | 50 g |
kakaové máslo | 50 g |
Další vynikající jahůdkový RAW dortík je tu. Recept je opět jednoduchý. V tomto receptu je velmi důležitá kvalita surovin, ale to dnes ví už každý.
Korpus
Nedříve vložíme do mixéru lískové ořechy (přes noc namočené) nebo jiné ořechy a rozmixujeme je společně s kokosem a datlemi. Takto vytvořenou hmotu natlačíme na dno formy. Použila jsem dortovou formu o průměru 18 cm.
Jahodový krém
Rozmixujeme kešu ořechy s jahodami. Přidáme javorový sirup a rozpuštěné kakaového másla. Vše dobře promixujeme. Krém rovnoměrně nalijeme na korpus, uhladíme a vložíme na 20 minut do mrazničky.
Dort můžeme ozdobit jahodami a lístkem máty.
Zajímavosti a typyDoporučuji každé ořechy namočit z prostého důvodu. Lépe se zpracovávají v mixéru a hlavně jsou lépe stravitelé.
Pokud jsou jahody kyselejší, lze dosladit javorovým sirupem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI