Jahodový řez s kokosovým krémem zpět

Korpus:
hladká mouka3/4 hrnkupolohrubá mouka1/4 hrnkucukr3/4 hrnku
mléko1/2 hrnkuolej1/2 hrnkuvejce4 ks
vanilkový cukr1 ksprášek do pečiva1 ks
Krém:
bílý jogurt400 gsmetana ke šlehání250 mlpudink za studena s kokosovou příchutí2 ks
cukr dle chutimléko dle potřeby
Dále budete potřebovat:
drobnější jahody500 gčervená želatina v prášku1 ksvoda nebo ovocná šťáva250 ml
hladká mouka 3/4 hrnku, polohrubá mouka 1/4 hrnku, cukr 3/4 hrnku, mléko 1/2 hrnku, olej 1/2 hrnku, vejce 4 ks, vanilkový cukr 1 ks, prášek do pečiva 1 ks, bílý jogurt 400 g, smetana ke šlehání 250 ml, pudink za studena s kokosovou příchutí 2 ks, cukr dle chuti, mléko dle potřeby, drobnější jahody 500 g, červená želatina v prášku 1 ks, voda nebo ovocná šťáva 250 ml

Příprava

Jednoduchý a na přípravu rychlý dezert z čerstvých jahod s pudinkovo-jogurtovým krémem. Bez vážení - vystačíte si s hrnečkem.

Těsto: v míse smícháme suché suroviny, přidáme mléko a olej a vymícháme měchačkou do hladka. Pečeme ve vymazaném a vysypaném plechu při 170 °C do zrůžovění povrchu. Pak necháme vychladit.

Krém: Do jogurtu vmícháme pudinky a vyšleháme. Podle chuti osladíme a pak přidáme i mléko do požadované hustoty krému.

Krém naneseme na korpus, namačkáme do něj ovoce a zalijeme želatinou připravenou podle návodu na obalu. Vychladíme asi 3 hodiny.

2016-08-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI