V Londýně jsem se stala závislou na sushi. Take Away Sushi Wasabi mám téměř pod schody kanceláře. Mix Nigiri, Hosomaki, Miso polévka, Edameme fazolky a Mochi - japonský rýžový dortíček se staly denní součástí mého jídelníčku, aniž bych se přejedla. Mochi je velmi jednoduché, ideální právě v období kolem Nového roku. Doba přípravy je pouhých 20 minut.
V hrnci smíchejte vodu s cukrem a přiveďte do varu, po té plamen vypněte a nechte vychladnout.
Rozdělte si takto smíchanou hmotu do 4 částí, dejte do malých šálků (třeba na kávu) a přidejte do každého z nich pár kapek potravinářského barviva.
Teď smíchejte kukuřičný škrob a lepkavou rýžovou mouku a dejte ¾ šálku této směsi do každé nádoby k původní hmotě. Hmota je ještě horká.
V každém šálku směs promíchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Vytvořte si z těsta malé placičky asi tak o velikosti průměru sklenice a doprostřed umístěte červenou fazolovou pastu. Uzavřete a vytvořte kuličku.
Vložte do páry a nechte cca 5 minut prohřát.
Poté kluličky vyválejte v opražené mouce, aby se k sobě neslepovaly. Podávat je můžete jak teplé tak i studené.