Ingredience: | |||||
cukr moučka | 140 g | celé vejce | 1 ks | žloutek | 1 ks |
hladká mouka | 140 g | mandle nebo lískové ořechy | 100 g |
Nevím, jak starý tento recept je. Ale suchárky pekávala už moje babička a byly mezi prvními, které rychle zmizely z tácku s cukrovím.
Cukr s vajíčky vyšleháme do pěny a zlehka vmícháme mouku a mandle (ořechy).
Na mírně pomoučeném válu těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme váleček v průměru 2 cm silný. Přeneseme na plech na pečící papír, nebo folii a dáme na 15 - 20 minut do trouby na 170 - 180°C upéct do růžova.
Každá trouba peče jinak, tak po 10 minutkách nakoukneme a pak už jen hlídáme barvu suchárků.
Po upečení ještě teplé krájíme na 1,5 cm špalíčky.
Dáváme pozor, aby suchárky po vytažení z trouby moc nevychladly. Šly by špatně krájet a drobily by se.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI