Jednoduchý tvarohový mazanec zpět

Ingredience:
hladká mouka + na pomoučnění válu500 gtuk (máslo, Hera, Stela)160 gmoučkový cukr250 g
vanilínový cukr1 balíčekprášek do pečiva1 balíčektučný tvaroh ve vaničce250 g
citron (kůra z celého citronu + pár kapek šťávy)1 ksvejce + 2 žloutky na potření2 ksrozinky namočené v rumu120 g
mandle dle potřeby
hladká mouka + na pomoučnění válu 500 g, tuk (máslo, Hera, Stela) 160 g, moučkový cukr 250 g, vanilínový cukr 1 balíček, prášek do pečiva 1 balíček, tučný tvaroh ve vaničce 250 g, citron (kůra z celého citronu + pár kapek šťávy) 1 ks, vejce + 2 žloutky na potření 2 ks, rozinky namočené v rumu 120 g, mandle dle potřeby

Příprava

Tento jednoduchý bochánek mohu vřele doporučit zvláště pro ty, kterým dělá potíže kynuté těsto. Díky tvarohu jde o velmi vláčné těsto, takže to není suché a „nepráší se od pusy“.

Máslo společně s moučkovým cukrem a vanilínovým cukrem umixujeme v robotu. Poté přidáme citrónovou kůru i šťávu, 2 vejce a tvaroh. Znovu těsto vyšleháme a teprve poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme hrozinky předem namočené v rumu.
Na vál dáme 3 lžíce hladké mouky a vytvoříme z těsta bochánek. Bochánek uprostřed nastřihneme malým křížkem, potřeme žloutkem rozšlehaným s trochou mléka a posypeme mandlemi. 
Pečeme na pečicím papíru v troubě vyhřáté na 160°C asi 35 minut. Poté troubu otevřeme, mazanec opatrně vyndáme, ještě jednou potřeme vejcem v mléce, posypeme mandlemi a dopékáme ještě 30 minut při 180°C. 
Správně by se mazanec měl po vychladnutí zabalit do potravinářské fólie a nechat alespoň 2 dny uležet.

2016-03-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI