Jogurtová buchta se skořicí a kakaem zpět

Ingredience:
hladká mouka2 hrnkyvejce2 kscukr3/4 hrnku
olej3/4 hrnkujogurt1 hrnekkypřící přášek1 ks
skořice2 lžičkykakao2 lžíceoříšky, rozinky, kousky čokolády dle chuti
hladká mouka 2 hrnky, vejce 2 ks, cukr 3/4 hrnku, olej 3/4 hrnku, jogurt 1 hrnek, kypřící přášek 1 ks, skořice 2 lžičky, kakao 2 lžíce, oříšky, rozinky, kousky čokolády dle chuti

Příprava

Určitě znáte takovou tu chvíli, kdy máte na něco šílenou chuť, ale kde nic tu nic. Mně se to přihodilo o tomto státním svátku. Nebylo by na tom nic divného, kdybych byla doma a měla u sebe narvanou ledničku jídla, a když ne tu tak nespočet supermarketů, kde bych mohla nakoupit.

Jenže já byla na chatě. Takové té chatě, která je malá, dřevěná, útulná a na okraji lesa, kde lišky dávají dobrou noc. Takže daleko od všech možných obchodů a vlastně civilizace. Dobře přeháním, pár kilometrů odsud je hrad Křivoklát, ale tam by mi hradní stráž asi moc nepomohla.

A tak jsem koukla do skromných zásob a zkusila upéct buchtu. V remosce (miluji pečení v remosce). Takovou tu Co dům dal. V tomhle případě Co chata dala. A víte co? Byla vážně super. Taková snadná, rychlá, neškrobená, prostě taková ta, která si na nic nehraje, ale potěší a udělá dobře chuťovým pohárkům a hlavně žaludku.

A teď si říkáte, proč vám to tu píšu. Tento recept by mě ani ve snu nenapadlo dávat na blog, jenže jakmile jsem dala fotku na instastories, tak jste mi začali psát, že chcete recept. Když přišel asi 20 vzkaz, tak jsem si řekla, tak jooo.

Nejprve si vymažeme a vysypeme formu na pečení. Nebo vysteleme pečícím papírem.
Předehřejeme troubu na 170 stupňů.

Do mísy vložíme mouku, vejce, cukr, olej, jogurt, kypřící prášek a skořici a důkladně promícháme.
Do formy nalijeme polovinu těsta.
Do druhé půlky těsta přidáme kakao a opět promícháme. Těsto nalijeme do formy na světlou část.

(pokud máte oříšky, rozinky nebo čokoládu, tak pokrájíme na menší kousky a nasypeme na vrch)

Pečeme cca 30 minut, poté uděláme test se špejlí a pokud se těsto nelepí, tak je hotové. Buchtu poprášíme moučkovým cukrem a můžeme podávat s hrníčkem plným vychlazeného mléka.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-09-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI