Jogurtové minidezerty s povidly zpět

Těsto:
polohrubá mouka1 hrnek (250ml)cukr krupice1/4 hrnkuvanilkový cukr1 ks
prášek do pečiva1 kscelá vejce2 ksbílý jogurt2 ks (á 150g)
kakao3 lžícerum3 lžícešvestková povidla3 lžíce
Další ingredience:
povidla dle potřebysmetana 33% dle potřebysmetana fix dle potřeby
polohrubá mouka 1 hrnek (250ml), cukr krupice 1/4 hrnku, vanilkový cukr 1 ks, prášek do pečiva 1 ks, celá vejce 2 ks, bílý jogurt 2 ks (á 150g), kakao 3 lžíce, rum 3 lžíce, švestková povidla 3 lžíce, povidla dle potřeby, smetana 33% dle potřeby, smetana fix dle potřeby

Příprava

Máte plány na víkend? Mám pro vás tip na dobrotu ke kávě, nebo čaji. Navíc i videorecept o tom, jak jsme dezertíky připravovali s Jirkou Sýkorou

Všechny ingredience umixujeme v hladké těsto. Kakaové těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet). Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut (nutné zkusit špejlí, zda je upečeno). Koláč necháme vychladit a poté vyklopíme z formy. 

Po vychladnutí nakrájíme koláč na plátky, je to jednoduché, protože se držíme zářezů od srnčího hřbetu (celkem 16 ks). Poté na tácek vyskládáme 8 kusů plátků, potřeme povidly a přiklopíme druhým plátkem. Nakonec již jen nastříkáme šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem a ozdobíme dle fantazie.

VENDY TIP! Na koláč můžeme po vychladnutí nalít čokoládovou polevu a pospat tím co máme rádi - oříšky, kokos, mandle, nebo nastrouhanou čokoládovou tyčinku. Takto připravený koláč můžeme servírovat samostatně, nejen na minidezerty. 

2018-01-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Videa
JOGURTOVÉ MINIDEZERTY S POVIDLY jsem připravila s úžasným desetibojařem Jiřím Sýkorou

 

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI