Jogurtové muffiny s borůvkami a ovesnomandlovou drobenkou zpět

Ingredience:
změklé máslo80 gtřtinový cukr80 gvejce1 ks
bílý jogurt min 3,5% tuku150 gnastrouhaná citronová kůra2 lžičkyšpaldová mouka typ 630220 g
prášek do pečiva bez fosfátů2 lžičkymléko80 mlborůvky125 g
Drobenka:
máslo3 lžíceovesné vločky4 lžícenasekané mandle2 lžíce
třtinový cukr2 lžíce
změklé máslo 80 g, třtinový cukr 80 g, vejce 1 ks, bílý jogurt min 3,5% tuku 150 g, nastrouhaná citronová kůra 2 lžičky, špaldová mouka typ 630 220 g, prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky, mléko 80 ml, borůvky 125 g, máslo 3 lžíce, ovesné vločky 4 lžíce, nasekané mandle 2 lžíce, třtinový cukr 2 lžíce

Příprava

Jestli je něco u nás opravdu oblíbené, tak jsou to muffinky, jsou úžasné jak mohou být variabilní, kolik chutí mohou mít. Borůvky jako náplň do muffinů jsem zvolila proto, že obsahují velké množství vitamínu C a množství antioxidantů, jsou zvlášť bohaté na karoten chránící imunitní systém, obsahují prospěšné třísloviny, jako je tanin a zároveň se mohou pochlubit vysokým obsahem železa.

Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo, cukr, vejce, jogurt a citronovou kůru dejte do mísy a prošlehejte. Přidejte mouku prosetou s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte borůvky. Těstem naplňte formy na muffiny (tak do tří čtvrtin, muffinky pečením povyskočí). Připravte si drobenku, tak že všechny ingredience smícháte a dáte na naplněné formy s muffiny. Pečete v rozehřáté troubě cca 25 minut.

2016-02-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI