Ingredience: | |||||
rozemleté ovesné vločky | 1 a 1/2 hrnku | velká vejce | 2 ks | bílý farmářský jogurt | 4 vrchovaté lžíce |
makový olej | 1/3 hrnku | třtinový cukr | 1/2 hrnku | kypřící prášek | 2 lžičky |
šťáva ze 2 velkých pomerančů | mletý mák | 4 lžíce | přírodní vanilkové aroma | 1 lžička | |
sůl | špetka |
Minulý týden jsem byla opět ve svém oblíbeném obchůdku s farmářskými potravinami Náš Grunt a přinesla si domů spoustu čerstvých dobrůtek. Natrefila jsem na výborný farmářský jogurt, který se s těmi kupovanými nedá vůbec srovnat. Byl krásně hustý a chuťově vynikající. A protože mám ráda sladké snídaně, rozhodla jsem se upéct bábovku. Ale nebyla bych to já, kdybych ji zase trošku neupravila. A tak vznikla tahle výborná jogurtová bábovka z farmářského jogurtu, kterou jsem vylepšila mákem a šťávou z pomerančů. A aby byla bábovka extra maková, přidala jsem do ní navíc i makový olej, který má vysoký obsah vápníku, hořčíku, železa a vitamínu E.
V míse smícháme vločky, kypřící prášek, cukr a špetku soli. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto vlijeme do formy na bábovku (používám silikonovou, kterou není třeba vymazávat). Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI