Jogurtovo-maková bábovka s pomeranči zpět

Ingredience:
rozemleté ovesné vločky1 a 1/2 hrnkuvelká vejce2 ksbílý farmářský jogurt4 vrchovaté lžíce
makový olej1/3 hrnkutřtinový cukr1/2 hrnkukypřící prášek2 lžičky
šťáva ze 2 velkých pomerančů mletý mák4 lžícepřírodní vanilkové aroma1 lžička
sůl špetka
rozemleté ovesné vločky 1 a 1/2 hrnku, velká vejce 2 ks, bílý farmářský jogurt 4 vrchovaté lžíce, makový olej 1/3 hrnku, třtinový cukr 1/2 hrnku, kypřící prášek 2 lžičky, šťáva ze 2 velkých pomerančů , mletý mák 4 lžíce, přírodní vanilkové aroma 1 lžička, sůl špetka

Příprava

Minulý týden jsem byla opět ve svém oblíbeném obchůdku s farmářskými potravinami Náš Grunt a přinesla si domů spoustu čerstvých dobrůtek. Natrefila jsem na výborný farmářský jogurt, který se s těmi kupovanými nedá vůbec srovnat. Byl krásně hustý a chuťově vynikající. A protože mám ráda sladké snídaně, rozhodla jsem se upéct bábovku. Ale nebyla bych to já, kdybych ji zase trošku neupravila. A tak vznikla tahle výborná jogurtová bábovka z farmářského jogurtu, kterou jsem vylepšila mákem a šťávou z pomerančů. A aby byla bábovka extra maková, přidala jsem do ní navíc i makový olej, který má vysoký obsah vápníku, hořčíku, železa a vitamínu E.

V míse smícháme vločky, kypřící prášek, cukr a špetku soli. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto vlijeme do formy na bábovku (používám silikonovou, kterou není třeba vymazávat). Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut. 

2015-06-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI