Jogurtový cheesecake s čerstvým ovocem a mascarpone zpět

Ingredience na těsto:
lotus sušenky100 gkokosová mouka50 gmáslo100 g
Náplň:
hustý bílý jogurt600 gkukuřičná maizena20 gvejce2 ks
vanilkový bourbon2 kapkymed2 lžícebílý jogurt100 g
mascarpone1 ksjablíčko1 ksborůvky1 hrstka
maliny1 hrstkajahody1 hrstka
lotus sušenky 100 g, kokosová mouka 50 g, máslo 100 g, hustý bílý jogurt 600 g, kukuřičná maizena 20 g, vejce 2 ks, vanilkový bourbon 2 kapky, med 2 lžíce, bílý jogurt 100 g, mascarpone 1 ks, jablíčko 1 ks, borůvky 1 hrstka, maliny 1 hrstka, jahody 1 hrstka

Příprava

Cheesecake miluje snad každý. Když přidáte trošku krému napovrch s čerstvým ovocem, máte během chvilky na stole krásný barevný dortík, který milují hlavně děti. 

Máslo rozehřejeme, lotusky rozdrtíme a smícháme s moukou.
Formu vymažeme kouskem másla a vzniklé těstíčko umačkáme do formy.
Jogurt, škrob, vejce a vanilkový bourbon vyšleháme a vlijeme na připravené těsto.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 150° cca 45 minut.
Posledních 15 minut zakryjeme vršek pečícím papírem, aby se náplň nepřipálila.
Necháme cheesecake vychladit.
Poté nanášíme tenkou vrstvu rozmíchaného bílého jogurtu s mascarpone. Můžete též lehce dosladit medem.
Jako finále zdobíme čerstvým ovocem, které pak na dortíku krásně drží. 


Nechte si chutnat.
2020-11-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnarozeniny
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI