Korpus: | |||||
vejce | 3 ks | cukr krupice | 3 lžíce | hladká mouka | 50 g |
kypřící prášek | 1 lžička | kakao | 30 g | olej | 2 lžíce |
Náplň: | |||||
bílý smetanový jogurt | 300 g | vanilkový Pribináček | 2 ks | smetana ke šlehání | 250 ml |
vanilkový cukr | 2 ks | moučkový cukr | 150 g | rybíz | dle chuti |
Granko | 2 lžíce | želatinový ztužovač | 1 ks |
Dort nejlépe chutná pěkně vychlazený.
Celá vejce šleháme. Přidáváme cukr a šleháme do světlé pěny. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem. Přilijeme olej. Promícháme a těsto vlijeme do dortové formy (20 cm) kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 - 15 minut (zkoušíme špejlí). Korpus necháme vychladnout.
Když je korpus chladný, tak si dáme do mísy jogurt, Pribináčky, moučkový cukr, vanilkový cukr a vymícháme - stačí metlou. Ušleháme si dotuha šlehačku a podle návodu připravíme želatinový ztužovač. Jogurtovou směs smícháme se šlehačkou a želatinou, přidáme rybíz, lehce promícháme a nalijeme na korpus.
Povrch posypeme Grankem a dozdobíme rybízem.
Dáme ztuhnout do lednice - nejlépe přes noc.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI