Jogurtový koláč s banány a skořicí zpět

Těsto:
bílý jogurt150 gšpaldová mouka typ 630 Lidl1 hrnekpolohrubá mouka1 hrnek
vejce1 ksolej6 lžicmléko3/4 hrnku
cukr moučka1/2 hrnkukypřící prášek do pečiva1 ks
Drobenka:
máslo100 gcukr moučka1/2 hrnkupolohrubá mouka1 hrnek
mletá skořice1 a 1/2 lžičky
Dále budete potřebovat:
banány3 ks
bílý jogurt 150 g, špaldová mouka typ 630 Lidl 1 hrnek, polohrubá mouka 1 hrnek, vejce 1 ks, olej 6 lžic, mléko 3/4 hrnku, cukr moučka 1/2 hrnku, kypřící prášek do pečiva 1 ks, máslo 100 g, cukr moučka 1/2 hrnku, polohrubá mouka 1 hrnek, mletá skořice 1 a 1/2 lžičky, banány 3 ks

Příprava

Když jsem dnes ráno přemýšlela, co upéct k odpolední kávě - padl můj zrak na banány, kterých je u nás doma neustála zásoba, protože je miluji. Můj muž zase miluje skořici a tak kombinace dnešního moučníku byla jasná.

Vlažné mléko, jogurt a vejce rozšleháme a po lžících přidáváme olej. Vmícháme cukr a obě mouky s kypřícím práškem do pečiva. Těsto vlijeme do formy - plechu (cca 30x20 cm) vyložené pečícím papírem.
Povrch poklademe banány nakrájenými na kolečka a zasypeme drobenkou připravenou smícháním másla s cukrem, skořicí a moukou. Pečeme při 170 stupních zhruba 25 minut dorůžova.

2016-06-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI