Ingredience: | |||||
hladká pšeničná mouka (dortová mouka Babiččina volba) | 250 g | vejce | 2 ks | med | 4 lžíce |
bílý jogurt | 400 g | olej | 150 ml | kypřící prášek do pečiva | 1 sáček |
mražené ovoce (borůvky + červený rybíz) | 250 g | máslo | na vymazání | strouhaný kokos | na vysypání |
Drobenka: | |||||
máslo | 1 lžíce | hnědý cukr | 1 lžíce | hrubá mouka | 3 lžíce |
Dnes jsem dostala obrovskou chuť na klasický ovocný koláč s drobenkou. Takový, který si můžete dát v neděli po obědě ke kávičce nebo k čaji a který bude zaručeně chutnat celé rodině. Příprava je opravdu rychlá, takže vám nezabere moc času. Díky jogurtu je koláč hezky vláčný a pěkně nadýchaný.
V míse vyšleháme vejce s medem. Postupně přidáváme olej a smetanový jogurt. Ke směsi vsypeme mouku s kypřícím práškem a vše promícháme. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Do formy vlijeme připravené těsto a navrch vyskládáme ovoce. V menší misce smícháme rozpuštěné máslo s cukrem, hrubou moukou a připravíme drobenku. Hotovou drobenkou posypeme vršek koláče. Takto připravený koláč vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů a pečeme cca 40 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI