Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou zpět

Ingredience (forma o průměru 26cm):
hladká pšeničná mouka (použila jsem dortovou Babiččina volba)250 gvejce2 ksmed4 lžíce
bílý jogurt400 golej150 mlkypřící prášek do pečiva1 sáček
mražené ovoce (borůvky + červený rybíz)250 gmáslo na vymazání formystrouhaný kokos na vysypání formy
Na drobenku:
máslo1 lžícehnědý cukr1 lžícehrubá mouka3 lžíce
hladká pšeničná mouka (použila jsem dortovou Babiččina volba) 250 g, vejce 2 ks, med 4 lžíce, bílý jogurt 400 g, olej 150 ml, kypřící prášek do pečiva 1 sáček, mražené ovoce (borůvky + červený rybíz) 250 g, máslo na vymazání formy, strouhaný kokos na vysypání formy, máslo 1 lžíce, hnědý cukr 1 lžíce, hrubá mouka 3 lžíce

Příprava

Dnes jsem dostala obrovskou chuť na klasický ovocný koláč s drobenkou. Takový, který si můžete dát v neděli po obědě ke kávičce nebo k čaji a který bude zaručeně chutnat celé rodině. Příprava je opravdu rychlá, takže vám nezabere moc času. Díky jogurtu je koláč hezky vláčný a pěkně nadýchaný.

V míse vyšleháme vejce s medem. Postupně přidáváme olej a smetanový jogurt. Ke směsi vsypeme mouku s kypřícím práškem a vše promícháme. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Do formy vlijeme připravené těsto a navrch vyskládáme ovoce. V menší misce smícháme rozpuštěné máslo s cukrem, hrubou moukou a připravíme drobenku. Hotovou drobenkou posypeme vršek koláče. Takto připravený koláč vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů a pečeme cca 40 minut.

2019-08-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI