Kakaová roláda se šlehačkou zpět

Těsto:
vejce5 kscukr moučka5 lžickakao2 lžíce
hladká mouka2 lžícekakaový puding v prášku1 balíčekmléko5 lžic
voda2 lžícesůl špetka
Náplň:
smetana ke šlehání2 kelímkyčokoláda dle potřeby
Pařížská šlehačka:
smetana ke šlehání1 kelímekcukr krupice2 lžícekakao1 lžíce
vejce 5 ks, cukr moučka 5 lžic, kakao 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, kakaový puding v prášku 1 balíček, mléko 5 lžic, voda 2 lžíce, sůl špetka, smetana ke šlehání 2 kelímky, čokoláda dle potřeby, smetana ke šlehání 1 kelímek, cukr krupice 2 lžíce, kakao 1 lžíce

Příprava

Tato roláda nikdy nezklame! Není sladká, je lehká a velmi jemná.

Bílky se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, poté přidáme mléko, vodu a nakonec všechny sypké ingredience. Do tekutého kakaového těsta ručně vmícháme sníh. Rozetřeme na pečicí papír potřený olejem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Ještě teplou roládu stočíme a necháme vychladnout. Poté rozbalíme a potíráme náplní.

Náplň:
Ušleháme 2 smetany ke šlehání a zamícháme do nich čokoládové kousky.
Na ozdobu použijeme pařížskou šlehačku.

Pařížská šlehačka:
Pařížskou šlehačku si připravíme zcela jednoduše. Jednu smetanu ke šlehání 33% (250ml) smícháme se 2 lžícemi cukru krupice a jednou lžící kakaa. Směs přivedeme k varu, ale pozor - nevaříme. Jakmile směs přivedeme k varu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladit v lednici minimálně půl dne (nejlépe do druhého dne). Poté již jen vyšleháme ručním mixérem a pařížská šlehačka je hotová.

2016-02-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI