Těsto: | |||||
vejce | 5 ks | cukr moučka | 5 lžic | kakao | 2 lžíce |
hladká mouka | 2 lžíce | kakaový puding v prášku | 1 balíček | mléko | 5 lžic |
voda | 2 lžíce | sůl | špetka | ||
Náplň: | |||||
smetana ke šlehání | 2 kelímky | čokoláda | dle potřeby | ||
Pařížská šlehačka: | |||||
smetana ke šlehání | 1 kelímek | cukr krupice | 2 lžíce | kakao | 1 lžíce |
Tato roláda nikdy nezklame! Není sladká, je lehká a velmi jemná.
Bílky se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, poté přidáme mléko, vodu a nakonec všechny sypké ingredience. Do tekutého kakaového těsta ručně vmícháme sníh. Rozetřeme na pečicí papír potřený olejem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Ještě teplou roládu stočíme a necháme vychladnout. Poté rozbalíme a potíráme náplní.
Náplň:
Ušleháme 2 smetany ke šlehání a zamícháme do nich čokoládové kousky.
Na ozdobu použijeme pařížskou šlehačku.
Pařížská šlehačka:
Pařížskou šlehačku si připravíme zcela jednoduše. Jednu smetanu ke šlehání 33% (250ml) smícháme se 2 lžícemi cukru krupice a jednou lžící kakaa. Směs přivedeme k varu, ale pozor - nevaříme. Jakmile směs přivedeme k varu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladit v lednici minimálně půl dne (nejlépe do druhého dne). Poté již jen vyšleháme ručním mixérem a pařížská šlehačka je hotová.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI