Kakaové kokosovo-ořechové hrudky s banánem a čokoládou zpět

Ingredience:
kokos40 gvoda105 gbanány2 ks
med či jiné tekuté sladidlo2 - 3 lžícemleté lískové ořechy26 gbezlepkové ovesné vločky60 g
nesolené kešu ořechy2 - 3 hrstikakaový prášek2 lžícelískooříškový krém Šmakoun2 lžíce
kokos dle potřebykvalitní vysokoprocentní hořká čokoláda dle potřeby
kokos 40 g, voda 105 g, banány 2 ks, med či jiné tekuté sladidlo 2 - 3 lžíce, mleté lískové ořechy 26 g, bezlepkové ovesné vločky 60 g, nesolené kešu ořechy 2 - 3 hrsti, kakaový prášek 2 lžíce, lískooříškový krém Šmakoun 2 lžíce, kokos dle potřeby, kvalitní vysokoprocentní hořká čokoláda dle potřeby

Příprava

Za chvíli tu máme Vánoce a já budu připravovat pro syna vlastní adventní kalendář. Pomalu, ale jistě začínám trénovat vánoční cukroví a tyto hrudky u nás rozhodně nebudou chybět. Nejen, že jsou velmi chutné, ale zároveň vám provoní celý byt a velmi příjemně naladí. Jejich výhodou je rovněž velmi rychlá příprava. Určitě je vyzkoušejte i s kokosovým cukrem, nemají chybu.

Jelikož syn nemá rád suché verze, připravila jsem je trošku jinak než jindy. Kokos jsem den předem namočila do vody, ideální je než se jde spát. Následující den jsem jej přecedila přes sítko, přidala rozmačkaný banán, med, mleté lískové ořechy, kakaový prášek, nalámané kešu ořechy, zamíchala a dle konzistence přidala namleté ovesné vločky, konzistence musí být hustá, netekoucí. 
Část jsem si oddělila a přidala lískooříškový krém Šmakoun a důkladně zamíchala. Syn jej nesmí a já na něj měla velkou chuť. Takže jsme měli dvě verze. Pokud si bohužel nemůžete Šmakouna dopřát z důvodu obsahu syrovátky a vaječného bílku, lze jej vynechat nebo nahradit Ghítelou.

Plech jsem vystlala pečícím papírem a za pomoci lžíce jsem tvarovala hrudky. Během tvarování si předehřejeme troubu na 180°C, když máme hrudky hotové, vložíme je do rozehřáté trouby, necháme péct 15 minut, nakonec troubu otevřeme, posypeme nastrouhanou čokoládou a na čokoládu kokos, necháme v troubě čokoládu jen na hrudkách roztéct.
Za dospěláky doporučuji určitě Šmakouna či Ghítelu přidat za malé mlsáčky být nemusí. Hrudky nevydržely ani do večera.

2016-11-01 Dezerty

Poznámka

Nesnažte se s hrudkami během pečení manipulovat. Nechte je zapéct a nožem podeberte. Délka pečení je závisí na velikosti hrudek. Lze připravit i bez máčení kokosu, pravděpodobně bude zapotřebí přidat banán a délka pečení bude podstatně kratší. Tyto hrudky nejsou uvnitř suché.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI