Ingredience: | |||||
kokosový olej | 40 g | jablečné pyré | 150 g | jablečný ocet | 1 lžíce |
mléko/voda | 150 ml | vanilkový protein | 50 g | hladká ječná mouka | 100 g |
hladká celozrnná špaldová mouka | 100 g | nepražené kakao | 3 lžíce | prášek do pečiva | 2 lžičky |
Asi vás už moc nepřekvapí, že dnes mám pro vás další sladký recept, tentokrát na skvělé kakaové muffiny. Myslím, že receptů na muffiny není nikdy dost, a proto jsem se poprvé pustila do pečení s proteinem, který se samozřejmě postará o nutnou dávku proteinů, zároveň ale těsto taky krásně osladí. Už jsem několik proteinů ochutnala, ale většina z nich měla výraznou chuť po umělých sladidlech a vůbec mi nechutnala. Teď zkouším rostlinný protein od české firmy Balíček zdraví a musím říct, že je opravdu skvělý a to mě donutilo konečně ho přidat i do vaření.
Zpět ale k našim muffinům. Trošku jsem se bála výsledku a nejistě jsem je Vaškovi podstrojila bez prozrazení ingrediencí. Ještě večer ale víc jak polovina nenápadně zmizela, takže vám sem s klidným svědomím můžu napsat recept A asi už nikoho z vás nepřekvapí že miluju čokoládu a cokoli kakaového je pro mě jako mor a nedokážu tomu odolat... ano, i dnešní recept je plný této skvělé ingredience! Na těsto jsem použila mou oblíbenou celozrnnou špaldovou mouku, která má takovou zvláštní oříškovou chuť dodávající úplně jiný rozměr. A navíc je to mnohem zdravější, než klasická bílá pšeničná mouka... to už stojí za hřích vyzkoušet, nemyslíte?
V jedné míse smícháme všechny tekuté ingredience, tj. jablečné pyré, mléko, rozehřátý kokosový olej a jablečný ocet. Ve druhé pak všechny suché, tzn. mouku, prosáté kakao, protein a prášek do pečiva. Nakonec suché ingredience nasypeme k tekuté směsi a vytvoříme hladké těsto.
Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky, které naplníme zhruba do 3/4 jejich výšky. Pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 30 minut. Propečení raději průběžně kontrolujeme pomocí špejle.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI