Kakaové rawfaello pro děti od 3 let

Ingredience:
kokosová drť60 gmletá slunečnicová semínka20 gmleté vlašské ořechy20 g
kakao (vrchovatá lžíce)10 gdatlový sirup40 g
kokosová drť 60 g, mletá slunečnicová semínka 20 g, mleté vlašské ořechy 20 g, kakao (vrchovatá lžíce) 10 g, datlový sirup 40 g

Příprava

Jednoduchý a rychlý nápad, kterak využít zbylou drť z výroby kokosového mléka. Zkusit toto nepečené mlsání ale určitě můžou i ti, kteří mléko nevyráběli. 

Uvedené suroviny jednoduše pečlivě promíchejte, ideálně rukou. Tvořte malé kuličky, které pak ještě obalíte v trošce kokosu. Umístěte do papírových košíčků a uchovávejte v lednici.

Myslím si, že kuličky půjdou vyrobit i z kokosu, který jste předtím nemáčeli na mléko, ale bude nejspíš potřeba přidat trošku tekutiny nebo třeba kokosové máslo či olej. 

Dětská specifika:

  • pro kokos nemám přímou oporu v tabulkách, které pro stanovení věkové hranice používám. Mám za to, že je sice z nejslabších, ale i přesto jej beru jako každý jiný ořech - alergen, a tak bych s ním také zacházela u malých dětí. Pokud se rozhodnete jej u svého dítěte vyzkoušet dříve, pohlídejte si případnou alergickou reakci.
  • vlašské ořechy a slunečnicová semínka jsou taktéž doporučovány až od 3 let
  • kakao je tabulkově zařazeno v kategorii od 2 - 3 let
2015-05-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostoslava
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI