Korpus: | |||||
vejce | 4 ks | Hera máslová | 200 g | polohrubá mouka | 200 g |
moučkový cukr | 200 g | kakao | 50 g | papír na pečení | dle potřeby |
Náplň: | |||||
tučný nebo polotučný tvaroh | 500 g | vaječný likér | 100 ml | vanilkový cukr | 2 balíčky |
moučkový cukr | 100 g | maliny (měla jsem jen mražené) | 300 g | 40% smetana ke šlehání (1 kelímek si necháme na dozdobení) | 2 kelímky |
želatinový ztužovač zastudena (Dr.Oetker) | dle potřeby | malinová marmeláda | 4 lžíce |
Tak a zase tu je jeden výborný tip, pro mé kolegyně kuchařky a pekařky. Řez, který si určitě oblíbíte doma, nejen vy.
Změklý tuk vyšleháme s cukrem a po jednom přidáváme žloutky. Vymícháme hustou bílou pěnu. Bílky se špetkou soli vyšleháme dotuha. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Mouku smícháme s kakaovým práškem a prosejeme. Zlehka a po částech přimícháme stěrkou nebo vařečkou do těsta. Menší pekáček se zvýšenými okraji vysteleme pečícím papírem a stěrkou rovnoměrně rozetřeme těsto. Pečeme v troubě na 180 st. cca 15 - 30 minut /záleží na troubě/. Necháme vychladnout. Pak potřeme marmeládou. Šlehačku ušleháme dotuha. Tvaroh smícháme s cukry a vaječným likérem. Přidáme ušlehanou šlehačku a ztužovač, který si připravíme dle návodu na sáčku. Polovinu tvarohové hmoty natřeme opatrně stěrkou na marmeládu, přidáme maliny a pak zbytek tvarohové náplně. Nahoru rozetřeme druhou ušlehanou šlehačku. Necháme ztuhnout v lednici nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI