Těsto: | |||||
vejce | 2 ks | moučkový cukr | 80 g | olej | 80 ml |
mléko | 100 ml | polohrubá mouka | 130 g | žluté potravinářské barvivo | dle potřeby |
Krém: | |||||
mléko | 250 ml | čokoládový pudingový prášek | 1 ks | cukr krupice | 3 lžíce |
zakysaná smetana | 200 g | máslo | 150 g | cukr moučka | 3 lžíce |
kakao | 3 lžíce | ||||
Želatina: | |||||
lák z mandarinek | 250 ml | cukr krupice | 1 lžíce | cukrárenské želé čiré | 1 ks |
citronová šťáva | pár kapek | ||||
Ostatní ingredience: | |||||
kompotované mandarinky | 2 balení |
Dnes je sváteční den, tak co si dát nějaký rychlý dortík?
Nejprve si uvaříme hustý pudding ze čtvrt litru mléka, 3 lžic cukru krupice a 1 pudingového prášku. Ihned po uvaření pudding přikryjeme potravinářskou fólií, aby se nám nevytvořil “škraloup”.
Poté vymažeme a vysypeme hrubou moukou formu o průměru 25 cm. Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si bílky v tuhý sníh. Pak vyšleháme žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme “do růžova”, zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.
Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Máslo s moučkovým cukrem a kakaem vyšleháme v hladký krém. Poté přidáme vychladlý pudding a šleháme do hladka. Nakonec přišleháme zakysanou smetanu.
Jakmile je korpus vychladlý, natřeme na něj připravený krém, který hezky uhladíme do roviny. Ze zbývající části krému vytvoříme kolem dokola cukrářským sáčkem zdobení. Pak dozdobíme mandarinkami. Nakonec si uvaříme želatinu a potřeme pomocí mašlovačky všechny mandarinky. Takto připravený dortík necháme vychladit.
Nakonec si připravíme želatinu, všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme na ovoce (nesmíme nalévat vařící). Dort uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI