Ingredience: | |||||
ovesné vločky | 1 hrnek (250ml) | kakaový prášek (karob) | 2 lžíce | prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 lžičky |
sůl | špetka | med (datlový či javorový sirup) | 2 - 3 lžíce | vejce | 1 ks |
Tyto kakaové kuličky si můžete v klidu udělat doma a víte, co si do nich dáte. Pokud máte čas a trpělivost, můžete do jejich přípravy zapojit i děti. Je to trochu, jako když vařila myšička kašičku. Ulepeným ručkám se nevyhnete, ale já jsem si při jejich výrobě se synem užila legraci a druhý den ráno jsme si na nich společně pochutnali.
Nejprve jsem si rozemlela ovesné vločky najemno (rozmixovala tyčovým mixérem). Do větší mísy si dejte rozmixované ovesné vločky a ostatní přísady, tedy kakaový prášek, kypřící prášek, špetku soli, med (nebo sirup) a vejce. Vše promíchejte a vznikne vám lepivější směs. Z té pak pomocí navlhčených prstů odebírejte co nejmenší kousky a vytvarujte do kuliček. Troubu předehřejte na 175 stupňů. Kuličky pak dáváme na plech vložený pečícím papírem (nebo pečící folií). Pečeme cca 20 minut. V polovině pečení pak kuličky promícháme, aby se obrátily a propekly i z druhé strany. Podáváme s mlékem. Lze skladovat v krabičce s víkem cca 5 dní.
Inspirovala jsem se na webu thenutritiousprincess.com.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI