Ingredience: | |||||
kešu ořechy, nesolené, nepražené | 120 g | kakaové máslo | 20 g | kokosové mléko REAL 80% | 1 plechovka |
javorový sirup | dle chuti | kakaový prášek Troubelice | cca 10 - 12 lžic | vanilka z vanilkového lusku | dle chuti |
Vivani strouhaná čokoláda | dle chuti | ovoce | dle chuti |
Tento dezert, či pohár patří mezi naše nejoblíbenější. Kakaové máslo má neobyčejnou chuť a toto spojení je prostě senzační. Lze kombinovat různé chutě. Úžasné spojení je rovněž s čokoládou na vaření, díky vmícháme do vzniklého krému navíc rozpuštěnou vychladlou čokoládu na vaření a to už je vážně hříšný krém, ale naprosto famózní. Samozřejmě lze nakombinovat například s mandlemi. Spojení s arašídovou pastou zatím nemám vyzkoušeno, ale s banánem, avokádem či vlašskými ořechy není problém. Tento dezert nalezne využití rovněž jako krém na zdobení či náplň do dortů, je naprosto univerzální.
Kombinací a variací lze celá řada:
A nyní k přípravě mnou připraveného dezertu. Kešu ořechy namočíme do vyšší nádoby, já máčela 6 hodin pouze ve vodě, kterou následně vylijeme. Scezené ořechy dáme do vyšší nádoby či mixéru, přidáme kokosové mléko v plechu bez tekutého podílu (ten si ponecháme na případně naředění požadované finální konzistence) a vše rozmixujeme. Já mixovala s pomocí tyčového mixéru a vznikl krásný hladký krém. Vmícháme libovolné sladidlo, přidáme vanilku z vanilkového lusku či mlýnku a rozpuštěné, vychladlé kakaové máslo, zamícháme. Rozdělíme si krém a obarvíme část kakaovým práškem.
A nyní již jen stačí libovolně namíchat do pohárů, ozdobit strouhanou čokoládou a nebo ovocem.
Přeji dobrou chuť.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI