Kakaovo-vanilkový kešu-kokos pohár (vhodný jako krém, či zdobení) zpět

Ingredience:
kešu ořechy, nesolené, nepražené120 gkakaové máslo20 gkokosové mléko REAL 80%1 plechovka
javorový sirup dle chutikakaový prášek Troubelicecca 10 - 12 lžicvanilka z vanilkového lusku dle chuti
Vivani strouhaná čokoláda dle chutiovoce dle chuti
kešu ořechy, nesolené, nepražené 120 g, kakaové máslo 20 g, kokosové mléko REAL 80% 1 plechovka, javorový sirup dle chuti, kakaový prášek Troubelice cca 10 - 12 lžic, vanilka z vanilkového lusku dle chuti, Vivani strouhaná čokoláda dle chuti, ovoce dle chuti

Příprava

Tento dezert, či pohár patří mezi naše nejoblíbenější. Kakaové máslo má neobyčejnou chuť a toto spojení je prostě senzační. Lze kombinovat různé chutě. Úžasné spojení je rovněž s čokoládou na vaření, díky vmícháme do vzniklého krému navíc rozpuštěnou vychladlou čokoládu na vaření a to už je vážně hříšný krém, ale naprosto famózní. Samozřejmě lze nakombinovat například s mandlemi. Spojení s arašídovou pastou zatím nemám vyzkoušeno, ale s banánem, avokádem či vlašskými ořechy není problém. Tento dezert nalezne využití rovněž jako krém na zdobení či náplň do dortů, je naprosto univerzální.

Kombinací a variací lze celá řada:

  • banán, kakaový prášek, vanilka
  • banán, vanilka, kokosové mléko, javorový sirup či jiné sladidlo, malým dětem netřeba sladit, pokud navíc máte banány zmrzlé, jsou ještě sladší (když nakoupím velkou zásobu banánů a nestihneme je sníst, tak je dám do mrazáku následně vyndán, nechám krátce povolit, oloupu a používám jako základ do poháru, konzistence je úžasně krémová)
  • banán, vanilka, rostlinné mléko, kakaové máslo či kokosový olej, lze zakoupit rovněž dezodorizovaný - tedy zbavený aroma, pokud nechcete vždy cítit kokosové aroma
  • pokud chcete pouze světlý krém, postačí kokos, mandle, či kešu ořechy, které předem namočíme, následně vodu slijeme a našleháme buď s kokosovým mlékem v plechu, nebo rostlinným mlékem, přidáme ve vodní lázni rozpuštěné kakaové máslo, přidáme vanilku, sladidlo či kombinujeme s banánem

A nyní k přípravě mnou připraveného dezertu. Kešu ořechy namočíme do vyšší nádoby, já máčela 6 hodin pouze ve vodě, kterou následně vylijeme. Scezené ořechy dáme do vyšší nádoby či mixéru, přidáme kokosové mléko v plechu bez tekutého podílu (ten si ponecháme na případně naředění požadované finální konzistence) a vše rozmixujeme. Já mixovala s pomocí tyčového mixéru a vznikl krásný hladký krém. Vmícháme libovolné sladidlo, přidáme vanilku z vanilkového lusku či mlýnku a rozpuštěné, vychladlé kakaové máslo, zamícháme. Rozdělíme si krém a obarvíme část kakaovým práškem. 

A nyní již jen stačí libovolně namíchat do pohárů, ozdobit strouhanou čokoládou a nebo ovocem.

Přeji dobrou chuť.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-11-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI