Ingredience: | |||||
agar | 1 tyčinka | kakao lifefood vegan | 1,5 lžíce | mandlové mléko Provamel | 300 ml |
voda | dle potřeby | datlový sirup | dle chuti | jahody | na ozdobení |
Další naší oblíbenou variací je agar s kakaem a mandlovým mlékem. Venku není zrovna hezky, zataženo, poprchává, tak proč toho nevyužít a udělat si nějakou zdravou dobrotu.
Na 15 minut si namočíme agarovou tyčinku do mističky s vodou. Vodu i s tyčinkou přelijeme do hrnce a povaříme do rozpuštění. Vody dávám od oka přibližně 150-200ml, aby se agar nepřichytával při vaření. Když je agarová tyčinka rozpuštěná (nejlépe při vaření míchat metličkou, aby se důkladně rozpustil), přidáme mandlové mléko, kakao, sirup a agar a opět rozmixujeme, nalijeme do pohárků a ozdobíme jahodami. Agar tuhne chladnutím, dezert je nejlépe dát vychladit do lednice. Případně konzumovat po vychladnutí.
Dospělí si případně více dosladí či přidají vanilku.
Agar využívám hlavně z důvodu jeho přirozené schopnosti želírovat a zároveň obsahuje cenné živiny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI