Kakaový jahelník s borůvkovou zmrzlinou zpět

Ingredience:
jáhly250 gmléko200 mlzralý banán3 ks
vejce2 kskakao3 lžícepřírodní čokoládové aroma1 lžička
med2 lžícesůl špetkakokosový olej na vymazání formy
Zmrzlina:
odtučněný tvaroh250 gmražené borůvky dle potřebymed1 lžíce
jáhly 250 g, mléko 200 ml, zralý banán 3 ks, vejce 2 ks, kakao 3 lžíce, přírodní čokoládové aroma 1 lžička, med 2 lžíce, sůl špetka, kokosový olej na vymazání formy, odtučněný tvaroh 250 g, mražené borůvky dle potřeby, med 1 lžíce

Příprava

Jáhly jsou úžasné v tom, že z nich můžete připravit slaný i sladký pokrm. Jáhlová kaše patří mezi mé oblíbené snídaně. Dnes jsem ale trošku zaexperimentovala a připravila kakaový jahelník. Pro doplnění kakaové chuti jsem zvolila trpkou chuť domácí borůvkové zmrzliny, která dodá jehelníku ten správný šmrnc. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a proto je mohou i celiaci.

Do hrnce s mlékem vsypeme jáhly, přidáme špetku soli a vaříme, dokud jáhly nevsáknou všechnu tekutinu. Do uvařených jáhel vmícháme banány, které jsme si spolu s vejci rozmixovali na hladký krém. Přidáme ostatní suroviny a vzniklé těsto vlijeme do dortové formy vymazané kokosovým olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40 minut. Upečený jahelník podáváme s domácí zmrzlinou, kterou jsme si připravili rozmixováním tvarohu, mražených borůvek a medu.

2015-04-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI