Kakaový koláč s ricottou a mučenkovým krémem (passionfruit curd)) zpět

Korpus:
celozrnná špaldová mouka175 gprášek do pečiva bez fosfátů1/2 balíčkutřtinový cukr50 g
kakao2 vrchovaté lžícevejce1 ksmléko200 ml
Horní vrstva:
ricotta200 gvejce2 kshustý bílý jogurt nebo zakysaná smetana150 g
mléko120 mlmučenkový krém5 velkých lžic
celozrnná špaldová mouka 175 g, prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 balíčku, třtinový cukr 50 g, kakao 2 vrchovaté lžíce, vejce 1 ks, mléko 200 ml, ricotta 200 g, vejce 2 ks, hustý bílý jogurt nebo zakysaná smetana 150 g, mléko 120 ml, mučenkový krém 5 velkých lžic

Příprava

Kdo odebíráte Zajíce v krabici, tak jistě víte, o čem je řeč. Proslulý "lemon curd" v nové a originální příchuti - marakuja. Je dokonalý…A v kombinaci s ricottou velmi lahodný a osvěžující. Zkuste ho taky.

Nejdříve si připravíme korpus a začneme smícháním všech suchých ingrediencí. Přidáme vejce, mléko a umixujeme do hladka. Troubu rozpálíme na 180 stupňů a koláčovou formu (25 cm) vymažeme a vysypeme. Vlijeme rovnoměrně těsto a pečeme 20 minut. Mezitím si připravíme horní vrstvu. Do mísy si dáme ricottu, vejce, jogurt, mléko a mučenkový curd. Vše rozmixujeme do hladkého krému, případně můžeme ještě přisladit. Když máme korpus téměř upečený, nalijeme na něj ricottový krém a pečeme ještě dalších asi 20 minut. Koláč chutná nejlépe chlazený z lednice, tedy pokud to vydržíte (smích).

2016-06-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI