Korpus: | |||||
celá vejce | 3 ks | jemná špaldová nebo hladká mouka | 370 g | kakao bez cukru | 40 g |
mléko | 100 ml | rostlinný olej | 120 g | prášek do pečiva | 1 sáček |
březový cukr nebo 50 g datlového cukru | 100 g | vanilková esence | 1 lžička | ||
Krém: | |||||
ricotta | 400 g | březový cukr nebo lžíce datlového cukru | 2 lžíce | celá vejce | 2 ks |
Vláčný kakaový korpus a jemný ricottový krém na povrchu je dokonalé spojení. Koláč vydrží v chladu v top formě i 3 dny, pokud je ovšem hned nezbaštíte.
Nejdříve si připravíme krém. Všechny ingredience vymícháme v hladkou hmotu.
Vysteleme si pečícím papírem dortovou formu (průměr cca 24 - 26 cm) a začneme s hmotou na korpus.
Vyšleháme celá vejce s cukrem v pěnu. Přidáme olej, mléko, kakao, prošleháme, přidáme mouku s kypřícím práškem, znovu promícháme a ke konci přidáme vanilkovou esenci. Nelekněte se, je to tužší hmota.
Hmotu přendáme do formy, uhladíme, nalijeme krém a dáme do rozehřáté trouby na 170 - 180 stupňů na 45 - 50 minut.
Necháme vychladnout. Uděláme si kávičku/čajík a pustíme se do úžasného moučníku. Je výborný i v kombinaci s hrnkem mléka.
TIP: Můžete si k moučníku přidat hrst čerstvého bobulovitého ovoce.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI