Ingredience: | |||||
hladká mouka (špaldová) | 80 g | solamyl | 20 g | holandské kakao | 20 g |
nastrouhané mandle | 60 g | změklé máslo | 20 g | mléko | 120 ml |
med | 1 lžíce | skořice | špetka | tlučený hřebíček | špetka |
mletý zázvor | špetka | kůra z jednoho citronu | dle chuti | třtinový cukr | 70 g |
vejce | 2 ks | rumová esence nebo rum | 1 lžíce | práškový medový perník | 2 lžíce |
jedlá soda nebo prášek do pečiva | 1 lžička | tuk | na vymazání formy | mouka | na vysypání formy |
čokoláda na vaření | 1 tabulka | máslo (na rozpuštění) | kousek | mandle | dle chuti |
domácí šlehačka | dle chuti |
Moučník podle babičky, ale chutnal nám více, jak pravý Sachr. Byl vláčný, mokrý a tak jej budu dělat častěji.
Mouku smícháme se sodou, mletými oříšky, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme skořici, hřebíček a citronovou kůru. Máslo necháme rozpustit ve vlažném mléce, kam vmícháme i med. Mléko s máslem a medem přilijeme k sypké směsi. Vmícháme dvě vejce, vše dobře promícháme a nalijeme do vysypané a vymazané formy. Pečeme v troubě cca 45 minut. Nakonec vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Zdobíme mandlemi a šlehačkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI