Ingredience: | |||||
hladká mouka | 2 hrnky | cukr | 1 hrnek | prášek do pečiva | 1 sáček |
vanilkový cukr | 1 sáček | kvalitní kakao | 3 lžíce | suchá instantní káva | 3 lžíce |
vejce | 2 ks | mléko | 1 hrnek | olej | 1 hrnek |
Krém: | |||||
karamelový pudink | 2 ks | třtinový cukr | 2-3 lžíce | mléko | 500 ml |
máslo nebo Hera | 250 g | ||||
Poleva: | |||||
voda | 4 lžíce | rozpustná káva | 2 lžičky | mletá káva | 1 lžička |
cukr moučka | 250 g | ||||
Na ozdobu: | |||||
strouhaná tmavá čokoláda | 30 g | strouhaná bílá čokoláda | 30 g |
Máte rádi kávu a karamel? Vyzkoušejte tento recept a upečte si skvělý moučník, který si skvěle vychutnáte k čemu jinému než ke kávě.
Korpus: Suché suroviny řádně promícháme, přidáme tekuté a vajíčka, promícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 25 - 35 minut na 160°C.
Než se těsto upeče, uvaříme si mléka a cukru oba pudinky, kastrol pak překryjeme potravinářskou folií. Když vychladnou, vešleháme k nim máslo/Heru a natřeme na korpus.
Poleva: Obě kávy zalijeme vroucí vodou a přiléváme k moučkovému cukru, dokud nedostaneme konzistenci trochu tužšího medu. Polevu naneseme na krém a posypeme nejprve tmavou, potom bílou čokoládou. Vychladíme alespoň tři hodiny a krájíme na kostky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI