Karamelo-kávové kostky zpět

Ingredience:
hladká mouka2 hrnkycukr1 hrnekprášek do pečiva1 sáček
vanilkový cukr1 sáčekkvalitní kakao3 lžícesuchá instantní káva3 lžíce
vejce2 ksmléko1 hrnekolej1 hrnek
Krém:
karamelový pudink2 kstřtinový cukr2-3 lžícemléko500 ml
máslo nebo Hera250 g
Poleva:
voda4 lžícerozpustná káva2 lžičkymletá káva1 lžička
cukr moučka250 g
Na ozdobu:
strouhaná tmavá čokoláda30 gstrouhaná bílá čokoláda30 g
hladká mouka 2 hrnky, cukr 1 hrnek, prášek do pečiva 1 sáček, vanilkový cukr 1 sáček, kvalitní kakao 3 lžíce, suchá instantní káva 3 lžíce, vejce 2 ks, mléko 1 hrnek, olej 1 hrnek, karamelový pudink 2 ks, třtinový cukr 2-3 lžíce, mléko 500 ml, máslo nebo Hera 250 g, voda 4 lžíce, rozpustná káva 2 lžičky, mletá káva 1 lžička, cukr moučka 250 g, strouhaná tmavá čokoláda 30 g, strouhaná bílá čokoláda 30 g

Příprava

Máte rádi kávu a karamel? Vyzkoušejte tento recept a upečte si skvělý moučník, který si skvěle vychutnáte k čemu jinému než ke kávě.

Korpus: Suché suroviny řádně promícháme, přidáme tekuté a vajíčka, promícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 25 - 35 minut na 160°C.

Než se těsto upeče, uvaříme si mléka a cukru oba pudinky, kastrol pak překryjeme potravinářskou folií. Když vychladnou, vešleháme k nim máslo/Heru a natřeme na korpus.

Poleva: Obě kávy zalijeme vroucí vodou a přiléváme k moučkovému cukru, dokud nedostaneme konzistenci trochu tužšího medu. Polevu naneseme na krém a posypeme nejprve tmavou, potom bílou čokoládou. Vychladíme alespoň tři hodiny a krájíme na kostky. 

2013-10-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI