Karameloví perníčci zpět

Ingredience:
špaldová mouka (typ 630)200 gzměklé máslo80 gslaný karamel4 lžíce
koření medový perník1 lžičkamléko4 lžíce
špaldová mouka (typ 630) 200 g, změklé máslo 80 g, slaný karamel 4 lžíce, koření medový perník 1 lžička, mléko 4 lžíce

Příprava

Letos o vánocích zkoušíme s dětmi i nové druhy cukroví. Zamilovala jsem si slaný karamel, je skvělý jen tak na mlsání nebo jako přísada do krémů či na slepování sušenek. Dnes jsem jej využila i jako přísadu do těsta, kde funguje jako sladidlo a ochucovadlo. Musím přiznat, že s výsledku byly nadšené jak děti tak i já. Z cukroví je karamel nejen cítit, ale rozpoznat na první zakousnutí. Tvar či formu cukroví si můžete zvolit dle libosti. U nás to vyhrála podoba „pana Perníčka“.

V míse si smícháme všechny ingredience tedy mouku, změklé máslo, rozehřátý slaná karamel (stačí jej na pár vteřin rozehřát v mikrovlnné troubě), medový perník a mléko. Propracujeme v těsto. Zabalíme do potravinové folie a dáme minimálně na 1 hodinu do lednice odpočinout. Poté z těsta vyválejte placku tlustou cca 0,5 – 0,8 cm a pomocí vykrajovátek vykrajujte tvary. Perníčky (sušenky) dejte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 8-10 minut až začnou mírně hnědnout.

Recept na slaný karame najdete ZDE.

2016-12-14 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na facebookové stránce Tichovy dobroty.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI