Ingredience: | |||||
celozrnná mouka | cca 250 g | skořice | 1 rovná lžička | sůl | 1/2 lžičky |
jedlá soda | 1 rovná lžička | přezrálé banány | 3 ks | zralý banán | 1 ks |
kefír | 100 ml | vejce | 2 ks | med | 4 lžíce |
rozpuštěné máslo | 70 g | tuk | na vymazání formy | třtinový cukr | na vysypání formy |
Představte si zimní ráno, zasněženou příchodovou cestu k domu a praskající dřevo v krbu. Je neděle dopoledne a čeká vás po dlouhé době volný den, kdy nemusíte nikam spěchat. Připravíte si horký čaj a z trouby vytáhnete čerstvě udělaný banánový chlebíček s karamelovou krustou na povrchu. Vláčný je tak akorát, příjemně voní skořicí a karamelem. Překvapivě není vůbec složitý a pracný! Jste zvědaví, jak na něj?
Nejprve si ve větší míse vidličkou rozdrtíme 3 pěkně vyzrálé až přezrálé banány s 1/2 lžičkou soli.
Přidáme vejce, med, rozpuštěné máslo a dobře vyšleháme ručním šlehačem (cca 5 minut). Následně přidáme kefír, med a promícháme.
Za mírného šlehání postupně přidáváme mouku s jedlou sodou. Na závěr přidáme také skořici.
Formu na srnčí hřbet/dortovou formu si dobře vymažeme tukem a řádně dno zasypeme hnědým třtinovým cukrem (cca 2 mm vrstva). Na cukr poklademe na plátky pokrájený banán.
Opatrně vlijeme těsto do formy, uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C po dobu cca 35 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI