Ingredience: | |||||
sušenky Lotus | 1 balení (250g) | máslo | 60 g | ||
Krém: | |||||
polotučný tvaroh ve vaničce | 500 g | smetana na šlehání | 200 ml | karamelové salko | 1 plechovka |
želatinový ztužovač Dr. Oetker (zastudena) | 1 ks | ||||
Na ozdobu: | |||||
jahody | 200 g | cukr krytal | dle potřeby |
Znáte ty dny, kdy máte chuť na něco prudce kalorického? Tak dnes ten den nastal u mě. Pár dní už na mě vyskakovali s mojí domovské FB skupiny neuvěřitelné dobroty. Hlavně kuchařská kolegyňka Terezka týrala moje chuťové buňky svými cheesecake. V tom teple se mi ale nechtělo rozpalovat kuchyň troubou, a tak jsem tuhle dobrotu pojala po svém.
Dortovou formu vyložíme folií nebo pečícím papírem. Sušenky rozmixujeme s máslem, směs namačkáme rovnoměrně do formy a dáme vychladit na chvilku do lednice. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu vyšleháme do tuha, přidáme tvaroh a karamelové salko. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu (smíchá se s 100 ml studené vody pouze) a vmícháme do krému. Navrstvíme cca půlku krému na korpus ze sušenek, poklademe nakrájené jahody a navrstvíme zbylý krém. Necháme minimálně dvě hodiny ztuhnout v lednici. Zdobíme jahodami a karamelem (připraveným rozpuštěním cukru na pánvi za neustálého míchání. Rozpuštění a zkaramelizovaný cukr nastříkáme pomocí lžičky na pečící papír a jak ztuhne libovolně nazdobíme dort)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI