Karamelový nepečený cheesecake s jahodami zpět

Ingredience:
sušenky Lotus1 balení (250g)máslo60 g
Krém:
polotučný tvaroh ve vaničce500 gsmetana na šlehání200 mlkaramelové salko1 plechovka
želatinový ztužovač Dr. Oetker (zastudena)1 ks
Na ozdobu:
jahody200 gcukr krytal dle potřeby
sušenky Lotus 1 balení (250g), máslo 60 g, polotučný tvaroh ve vaničce 500 g, smetana na šlehání 200 ml, karamelové salko 1 plechovka, želatinový ztužovač Dr. Oetker (zastudena) 1 ks, jahody 200 g, cukr krytal dle potřeby

Příprava

Znáte ty dny, kdy máte chuť na něco prudce kalorického? Tak dnes ten den nastal u mě. Pár dní už na mě vyskakovali s mojí domovské FB skupiny neuvěřitelné dobroty. Hlavně kuchařská kolegyňka Terezka týrala moje chuťové buňky svými cheesecake. V tom teple se mi ale nechtělo rozpalovat kuchyň troubou, a tak jsem tuhle dobrotu pojala po svém.

Dortovou formu vyložíme folií nebo pečícím papírem. Sušenky rozmixujeme s máslem, směs namačkáme rovnoměrně do formy a dáme vychladit na chvilku do lednice. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu vyšleháme do tuha, přidáme tvaroh a karamelové salko. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu (smíchá se s 100 ml studené vody pouze) a vmícháme do krému. Navrstvíme cca půlku krému na korpus ze sušenek, poklademe nakrájené jahody a navrstvíme zbylý krém. Necháme minimálně dvě hodiny ztuhnout v lednici. Zdobíme jahodami a karamelem (připraveným rozpuštěním cukru na pánvi za neustálého míchání. Rozpuštění a zkaramelizovaný cukr nastříkáme pomocí lžičky na pečící papír a jak ztuhne libovolně nazdobíme dort)

2016-07-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI