Ingredience: | |||||
máslo | 150 g | pískový cukr | 150 g | hladká mouka | 170 g |
prášek do pečiva | 1 a půl lžičky | sůl | špetka | vejce | 2 ks |
strouhaná citronová kůra | 1 lžíce | čerstvý drcený koriandr | 2 lžičky | moučkový cukr na obalení | 150 g |
Vůně, která ve mně bude vždy vyvolávat vzpomínky je rozhodně kardamon, Vždycky si vzpomenu na výborný zelený čaj a pečené hovězí koleno s rýží, které pro nás připravovali v jedné afghánské restauraci. Je to vůně dálek, vůně východu, je nesmírně omamná a přitom nijak agresivní. Kardamon skvěle ladí s vůní citrusové kůru, takže se nemusíte striktně držet receptu a kuru z citronu můžete nahradit třeba kůrou z mandarinky a nebo pomeranče.
Změklé máslo ušlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehejte vejce aby vám vznikla hustá pěna. Do pěny postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a kořením.
Kardamon jsou semínka v tobolce. Rozdrťte je nahrubo v hmoždíři a tobolky vyberte, pak pokračujte v drcení do jemného prášku.
Hotové těsto dejte odpočinou na 15 min do lednice aby mírně ztuhlo. Z těsta lžičkou formujte hrudky, které lehce obalte v moučkovém cukru. Neděste se, těsto je dost řídké a lepivé. Obalené hrudky položte na pečící papír a ještě prsty jakoby zmáčkněte do výších homolek. Pečte v troubě rozehřáté na 175 stupňů přibližně 13 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI