Těsto: | |||||
hladká mouka | 150 g | studené máslo | 75 g | třtinový nebo kokosový cukr | 2 lžíce |
žloutek | 1 ks | studená voda | 5 lžic | ||
Náplň: | |||||
smetanový sýr s krémovější konzistencí | 300 g | polotučný tvaroh | 100 g | zakysaná smetana | 100 g |
smetana ke šlehání | 100 ml | vejce | 3 ks | kaštanové pyré | 250 g |
Poleva: | |||||
hořká čokoláda | 200 g | máslo | 100 g | smetana ke šlehání | 150 g |
pekanové ořechy | hrst |
Už od minulého podzimu chci upéct kaštanový cheesecake. Loni jsem se však nezvládla dostat ke kaštanovému pyré a na výrobu vlastního taky nebyl čas. Letos jsem byla chytřejší a jedním pyré se předzásobila. Konkrétně jsem si ho koupila (lehce ovíněná) po kurzu vaření v Chefparade. 250 g vyjde na 99 Kč – nic levného, ale po tom víně jsem ho prostě potřebovala. A dobře jsem udělala. Dokonce je mi líto, že jsem měla jen jedno.
Cheesecake jsem se rozhodla tvořit vcelku spontánně, proto jsem i použila kombinaci surovin, které jsem měla zrovna k dispozici. Každopádně se zadařilo a tak recept posílám dál.
Postup:
Poleva z hořké čokolády:
TIP: Cheesecake krájejte nahřátým nožem – vznikne tak přesný hladký řez.
TIP: Výsledná struktura cheesecaku velmi záleží na zvoleném druhu použitého sýra. Zkouším různé druhy, různých konzistencí. V tomto receptu jsem zvolila drobivější typ smetanového sýra – spíše podobný tvrdému tvarohu. I samotný cheesecake byl tak drolivější – doporučuji zvolit tedy krémový typ – např. Philadephia.
TIP: Pokud zvolíte tužší a drolivý sýr, pak před podáváním a krájením doporučuji nechat cheesecake 5 – 10 minut odpočinout v pokojové teplotě. (Pokud budete krájet ihned, může se sýrová směs mírně drolit.)
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI