Kaštanový krém s vanilkou a kakaem zpět

Ingredience:
uvařené jedlé kaštany400 gmléko350 mlvanilkový lusk1/2 ks
kvalitní kakao1 lžícejavorový sirup3 lžícesmetana ke šlehání 40%1 kelímek
měkký tvaroh1 ksvanilkový cukr2 lžíce
uvařené jedlé kaštany 400 g, mléko 350 ml, vanilkový lusk 1/2 ks, kvalitní kakao 1 lžíce, javorový sirup 3 lžíce, smetana ke šlehání 40% 1 kelímek, měkký tvaroh 1 ks, vanilkový cukr 2 lžíce

Příprava

U nás doma jsou dezerty do skleničky velmi oblíbené. A tohle je skvělá podzimní dobrota, která se u vás určitě dlouho neohřeje (smích).

Vařené kaštany umeleme nebo rozmixujeme na jemnou drť, kterou přidáme do mléka a přivedeme k varu. Přidáme vnitřek vanilkového lusku, kakao a javorový sirup. Za stálého míchání uvaříme hustější kaši, kterou necháme vychladnout. Zatím si umixujeme tvaroh s vanilkovým cukrem a zvlášť vyšleháme šlehačku. Opatrně smícháme s tvarohem a přidáme ke kaštanové kaši. Plníme do skleniček a zdobíme trochou šlehačky a drcenými kaštany. Podáváme dobře vychlazené.

2016-10-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI