Ingredience: | |||||
cizrnová mouka | 400 g | třtinový cukr nebo sirup | 100 g | rostlinné mléko | 150 ml |
slunečnicový olej | 150 ml | prášek do pečiva bez fosfátů (s vinným kamenem) | 1 sáček | vanilkový extrakt | dle potřeby |
vejce | 3 ks | kakao | 1 vrchovatá lžíce | mletá káva | 2 lžičky |
sůl | špetka | tuk | na vymazání formy | strouhaný kokos | na vysypání formy |
Bezlepkovou cizrnovou bábovku dělávám, ale z celé uvařené luštěniny. Recept najdete v archivu na blogu. Tahle je z mouky a trochu ozvláštněná kávou. Jen decentně kvůli dětem. Už nevím, co bych (smích).
V míse smícháme suché suroviny. Mouku prášek do pečiva, kakao kávu a sůl. Vejce rozšleháme s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme olej, extrakt a mléko. Obě složky smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Upečeme ve vyhřáté troubě při 175°C asi 50 minut. Vychladlou bábovku vyklopíme a poprášíme rýžovou moukou.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI