Kávová panna cotta zpět

Ingredience:
šlehačka250 mlvanilkový lusk nebo lžička vanilkové pasty1 kskávový extrakt1 lžíce
želatina1,5 plátkuhnědý cukr2 lžíce
šlehačka 250 ml, vanilkový lusk nebo lžička vanilkové pasty 1 ks, kávový extrakt 1 lžíce, želatina 1,5 plátku, hnědý cukr 2 lžíce

Příprava

Tuhle dobrotu jsem, myslím, jedla poprvé v Benátkách. Strašně jsem se tam přejedla v jedné restauraci, ale stejně jsem si chtěla dát dezert, protože když už jste v Itálii, nejradši byste ji celou sežrali :) Tenkrát jsem ale ještě neuměla italsky víc než dobrý den (dneska jsem na tom o fousek líp, ale moje "znalost" se omezuje jen na potraviny), takže jsem vůbec netušila, co je co. Panna cotta ale zní tak lehce a jednoduše, že jsem doufala, že takové bude i to jídlo. A bylo. Přinesli mi lehce se třesoucí bílou bábovičku, která vypadala, že nebude chutnat vůbec nijak. Na poprvé mi nepřišla nic extra, což mohlo být dané i tím předchozím přežráním. Ale postupně jsem jí přišla na chuť a když jsem se dozvěděla, že její příprava je doslova primitivní, definitivně si prošlapala cestu i do mojí kuchyně. Kávovou jsem zkusila poprvé a byla to trefa do černého.

Je to strašně jednoduchý - připravte si dva rendlíky. Do jednoho nalámejte želatinu, zalijte cca 50 ml šlehačky a nechte ohřát, ale ne vařit. V druhém rendlíku zahřejte zbytek šlehačky a ostatní suroviny. Až se cukr rozpustí, přilijte do rendlíku želatinovou šlehačku, promíchejte a nalijte do formiček (můžete je lehce vymazat chuťově neutrální olejem). Pak už jenom počkejte, až maličko zchladnout, lupněte je do lednice a po úplném ztuhnutí (nejlíp přes noc) je vyklopte a pochutnejte si.

2015-12-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI