Těsto: | |||||
polohrubá mouka | 60 g | bramborový škrob | 60 g | prášek do pečiva | 2 lžičky |
jedlá soda | 1/2 lžičky | cukr krupice | 75 g | sůl | špetka |
vejce | 2 ks | rozpuštěné máslo | 100 g | silné espresso | 75 ml |
Krém: | |||||
čerstvý sýr (Lučina) | 200 g | zakysaná smetana | 1 lžíce | vanilkový cukr | 1 ks |
cukr moučka | 3 lžíce | bramborový škrob | 10 g | kakao | na posypání |
Kávová příchuť těsta, sladká chuť sýru a hořká chuť kakaa - vše se prolne v jednom soustu - kdo by takové kombinaci odolal.
Troubu rozehřejeme na 180°C.
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a šleháme do hladkého těsta.
Košíčky na muffiny naplníme do 2/3 a dáme péct na cca 20 minut.
Mezitím si utřeme suroviny na krém.
Když vyndáme muffiny z trouby, rozdělíme na ně hmotu (nejlépe zdobícím sáčkem) a vrátíme zpět do trouby. Pečeme ještě 10 minut.
Po vyndání posypeme kakaem a necháme vychladnout.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI