Kávovo-kakaová bábovka s krémem zpět

Ingredience:
vejce5 kstřtinový cukr1/2 hrnkuuvařená silná káva3/4 hrnku
olej1/2 hrnkuovesné vločky3 lžícepolohrubá mouka1 hrnek
hladká mouka1/2 hrnkujedlá soda1/2 lžičkykakao2 lžíce
Krém:
mléko1 hrnek (250ml)třtinový cukr1/2 hrnkuhladká mouka3 a 1/2 lžíce
máslo125 gsypká rozpustná káva1 a 1/2 lžícerum nebo tresť1 lžíce
dětská jablečná přesnídávka1 sklenička
vejce 5 ks, třtinový cukr 1/2 hrnku, uvařená silná káva 3/4 hrnku, olej 1/2 hrnku, ovesné vločky 3 lžíce, polohrubá mouka 1 hrnek, hladká mouka 1/2 hrnku, jedlá soda 1/2 lžičky, kakao 2 lžíce, mléko 1 hrnek (250ml), třtinový cukr 1/2 hrnku, hladká mouka 3 a 1/2 lžíce, máslo 125 g, sypká rozpustná káva 1 a 1/2 lžíce, rum nebo tresť 1 lžíce, dětská jablečná přesnídávka 1 sklenička

Příprava

Chtěla jsem nějak ozvláštnit bábovku, kterou máme u nás moc rádi, a tak mě napadlo, promazat ji vrstvou krému. 

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a vychladlou kávu. Přisypeme ovesné vločky. Postupně vmícháme obě mouky se sodou a kakaem. Zamícháme. Nalijeme do silikonové bábovkové formy, kterou jsem jen propláchla studenou vodou. Opačným koncem vařečky uděláme otvory do nalitého těsta ve formě a nalijeme do otvorů přesnídávku. Zahladíme těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí. 

Mezitím si uvaříme hustý krém z mléka, cukru a mouky. Krém necháme vychladnout, občas promícháme. Vyšleháme změklé máslo, přidáváme postupně zchladlou kaši, sypkou kávu a rum nebo tresť podle chuti. Vychladlou bábovku vodorovně rozřízneme. Obě půlky bábovky potřeme krémem a spojíme. Dáme na chvíli do chladu. 

2018-03-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI