Ingredience: | |||||
vejce | 5 ks | třtinový cukr | 1/2 hrnku | uvařená silná káva | 3/4 hrnku |
olej | 1/2 hrnku | ovesné vločky | 3 lžíce | polohrubá mouka | 1 hrnek |
hladká mouka | 1/2 hrnku | jedlá soda | 1/2 lžičky | kakao | 2 lžíce |
Krém: | |||||
mléko | 1 hrnek (250ml) | třtinový cukr | 1/2 hrnku | hladká mouka | 3 a 1/2 lžíce |
máslo | 125 g | sypká rozpustná káva | 1 a 1/2 lžíce | rum nebo tresť | 1 lžíce |
dětská jablečná přesnídávka | 1 sklenička |
Chtěla jsem nějak ozvláštnit bábovku, kterou máme u nás moc rádi, a tak mě napadlo, promazat ji vrstvou krému.
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a vychladlou kávu. Přisypeme ovesné vločky. Postupně vmícháme obě mouky se sodou a kakaem. Zamícháme. Nalijeme do silikonové bábovkové formy, kterou jsem jen propláchla studenou vodou. Opačným koncem vařečky uděláme otvory do nalitého těsta ve formě a nalijeme do otvorů přesnídávku. Zahladíme těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí.
Mezitím si uvaříme hustý krém z mléka, cukru a mouky. Krém necháme vychladnout, občas promícháme. Vyšleháme změklé máslo, přidáváme postupně zchladlou kaši, sypkou kávu a rum nebo tresť podle chuti. Vychladlou bábovku vodorovně rozřízneme. Obě půlky bábovky potřeme krémem a spojíme. Dáme na chvíli do chladu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI