Kejlovic koláčky zpět

Těsto:
hladká mouka300 gmáslo250 gtavený sýr3 trojúhelníčky
sůl špetka
Náplň:
domácí marmeláda, nebo povidla dle potřebymleté oříšky dle chutirum dle chuti
hladká mouka 300 g, máslo 250 g, tavený sýr 3 trojúhelníčky, sůl špetka, domácí marmeláda, nebo povidla dle potřeby, mleté oříšky dle chuti, rum dle chuti

Příprava

V jednom dílů našeho pořadu Vaříme s Vendy, jsem vám ukazovala Kejlovic koláčky z taveného sýru, které nám upekla a zaslala Jitka Mátlová - Jíťo, ještě jednou moc děkujeme. No, a protože nám doma moc chutnaly, tak jsme je musely upéct. Díky tomu, že jsou tyto koláčky opravdu maličké, tak jsem je zařadila do našeho vánočního cukroví.

Máslo povolené v pokojové teplotě proděláme s hladkou moukou, přidáme špetku soli a tavený sýr. Zpracované těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 30 minut v lednici odpočinout. Poté z těsta uděláme kuličky a klademe na plech. Já jsem měla z uvedené dávky 3 plechy a na každém z nich 50 kuliček. Do kuliček obrácenou vařečkou uděláme důlek.

Náplň si připravíme tak, že do pikantnější marmelády, nebo povidel přidáme mleté oříšky a kapku rumu. Směs musí být tak "hustá", aby netekla. Pak již jen po mocí cukrářského sáčku naplníme důlky a koláčky jsou připravené do trouby. 

Koláčky pečeme na 170°C do růžova a po upečení necháme koláčky lehce vychladnout a nakonec obalujeme v moučkovém cukru.

2016-12-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI