Ingredience: | |||||
kešu - pražené, nesolené | 100 g | mandlové mléko | 60 ml | mandlové mléko | na namočení kešu |
citronová šťáva | pár kapek | vanilkový cukr | 3 lžičky | jahody | dle potřeby |
Kešu mam moc ráda, a když jsem pročítala recepty na rawmania zaujal mě jeden z receptů, kterým jsem se inspirovala. Řekla jsem si, že když chutná jako smetanový jogurt tak jahůdky by se šikly. Mražených jahod máme ze zahrádky plný mrazák, takže hurá na věc.
Kešu ořechy zalijeme mandlovým mlékem a necháme přes noc v lednici. Já zakrývám alobalem.
Namočené kešu ořechy rozmixujeme, přidáme mandlové mléko. Já dala 60ml, záleží, jak chceme dezert hustý. Přidáme pár kapek šťávy z citrónu nebo limetky, domácí vanilkový cukr (pokud nemáte tak trochu vanilky a vámi zvolené sladidlo), rozmixujeme. Naplníme do pohárů a ozdobíme rozvarem z jahod. Jahody jsem jen krátce prohřála a vyšlehala do pěny. Čerstvé jsem bohužel neměla.
Domácí vanilkový cukr uděláme snadno. Stačí zasypat prázdné vanilkové lusky třtinovým cukrem a uzavřít do dózy.
Inspirovala jsem se na webu rawmania.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI